Duurzame energie: zonne-energie voor bedrijven

Gepost op

Zonne-energie voor bedrijven

Omdat energie steeds weer duurder wordt, wordt ernaar gekeken om zoveel mogelijk daarop te kunnen besparen. Dat wordt ook door de directie van bedrijven gedaan. De directie van bedrijven zullen hun gebouw zoveel mogelijk goed isoleren om warmteverlies te voorkomen. Dat zullen ze doen door de wanden, het plafond, vloer en de ramen zo goed mogelijk te isoleren. Wanneer dat gedaan is, wordt ook gekeken hoe men nog meer kan bezuinigen. Een van de mogelijkheden is om zoveel mogelijk energie zelf op te gaan wekken. Dat kan voor wat betreft de elektriciteit worden gedaan door middel van zonnepanelen. 


Zonne-energie voor bedrijven

Zonne-energie voor bedrijven wordt steeds aanlokkelijker. Door bedrijven die de mogelijkheid hebben, worden vaak de daken volgelegd met zonnepanelen. Op deze manier is het mogelijk zelf elektrische energie op te wekken. Is het aantal zonnepanelen groot genoeg dan kan men zelfvoorzienend worden. Het kan voorkomen dat men meer energie opwekt dan dat er verbruikt wordt. Dat zal zeker in het weekend gebeuren als het bedrijf gesloten is. Op dat moment zal de energie die wordt opgewekt, en niet gebruikt wordt, aan het net worden teruggegeven. Dat kun je zien aan de elektriciteitsmeter. Wanneer er energie aan het net wordt geleverd zal de elektriciteitsmeter achteruit draaien. Er zijn ook slimme meters. Deze zijn voorzien van twee tellers. Een teller is voor de verbruikte energie en de andere voor de teruggevoerde energie. Op de jaarafrekening kunt u dan precies nagaan wat er aan energie is verbruikt en is teruggeven aan het net. 


Het aantal zonnepanelen

U kunt door een expert laten uitrekenen hoeveel zonnepanelen u moet hebben om zelfvoorzienend te zijn. Hoe meer zonnepanelen hoe meer energie u opwekt. Met een bedrijf zal u veel energie verbruiken. Denk maar aan de computers op kantoor en het licht dat er vaak brandt. Wanneer u eenmaal geld uitgeeft aan de plaatsing van de zonnepanelen kunt u geld terugverdienen. Laat een goed contract opstellen door de firma waarbij u de zonnepanelen aanschaft met daarin ook het onderhoud. Wanneer er wat stuk gaat, moeten ze snel ter plaatse zijn om het te repareren. U kunt in principe niet zonder. U zou ook de energie kunnen gebruiken van een van de zonnepanelen parken. Er worden er steeds meer aangelegd. Is het bij u in de omgeving dan kunt u daar gebruik van maken. U betaalt dan wel mee aan het onderhoud, maar zal toch veel goedkoper energie verbruiken dan van het gewone elektriciteitsnet. Het is daarbij niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook goed voor het milieu. De fossiele brandstoffen zullen over een aantal jaren op zijn. We moeten dan wel gebruik maken van de energie die opgewekt wordt door natuurlijke installaties.

Tip: kijk op De Solar Store voor de aanleg van zonne-energie voor bedrijven.


Delen